Steun onze onderzoekers

Help in de strijd tegen Covid-19

De Corona pandemie ontwricht de maatschappij, de economie, maar vooral: levens. Nu meer dan ooit staat de TU/e gemeenschap klaar om op zoek te gaan naar oplossingen, medicijnen en antwoorden. Ook u kunt ons helpen! Door een bedrag te doneren aan het Covid Engineering Fund steunt u de wetenschappelijke strijd tegen Covid-19.

Hieronder vindt u een aantal voorbeelden van projecten die gaan helpen antwoorden en oplossingen te vinden. Samen geven we de wetenschap de ruimte om de antwoorden te vinden. En om onze maatschappij voor te bereiden op toekomstige uitdagingen.

We willen meer en beter testen

De faculteit Technische Natuurkunde werkt aan sensoren op basis van fotonische kristallen. Die zijn goedkoop, detecteren een scala aan virussen en kunnen laboratoria ontlasten.

We zoeken naar medicijnen

De onderzoekers van de faculteit Biomedische Technologie zoeken naar een geschikte drug target; een molecuul dat een rol speelt bij virale infecties en bij de oorsprong van Covid-19. De vondst van dit target gaat de ontwikkeling van een medicijn met sprongen vooruithelpen.

We willen weten wat het met ons doet

Onderzoekers van Industrial Engineering & Innovation Sciences doen uitgebreid onderzoek onder Nederlanders naar de mentale impact van Covid-19 en de maatregelen eromheen.

We willen weten of 1,5 meter genoeg is

Het advies van 1,5 meter afstand is eigenlijk bedoeld voor als we stilstaan. Maar als we joggen of fietsen, vormen onze druppeltjes een wolk waar anderen doorheen kunnen bewegen. Daarom onderzoeken de specialisten van Civil Engineering wat de ideale afstand is per situatie.

We zoeken samen naar antwoorden

Door een platform op te zetten brengt de TU/e Innovation Space bedrijven, studenten, studententeams, en organisaties samen. Dit stelt hen in staat om samen op zoek te gaan naar ideeën die de gezondheidszorg helpen en ontlasten tijdens deze pandemie, maar ook in de toekomst.

Help nu en doneer
1 /4
Bedrijfsnaam
Naam
E-mailadres
Adres
Telefoonnummer

Je doneert aan Universiteits Fonds Eindhoven

Hartelijk dank.

U ontvangt een e-mail wanneer uw donatie ontvangen is. Met uw donatie kunnen we aan onze de projecten werken voor een mooie toekomst.